Dariet to tagad: 9 soļi, kā sagatavot dārzu ziemai

Ziema nenovēršami tuvojas. Tas nozīmē, ka šī un nākamā nedēļas nogale ir pēdējā iespēja sagatavot dārzu ziemai.

Jo labāk sagatavosiet dārzu ziemai, jo vieglāk jums būs pavasarī. Tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu augi auksto laiku pārdzīvotu neskarti un jau martā un aprīlī parādītos pirmie ziedi, jums vajadzētu nedaudz vairāk piestrādāt.

Pastāstīsim, kas jums dārzā ir jādara, pirms iestājas sals un sniegs.

Vispārēja dārza tīrīšana

Vispārēja sakopšana rudenī ir panākumu atslēga. Noņemiet nokaltušos viengadīgos augus un dārzeņus un izmetiet tos kompostā. Rūpīgi apgrieziet daudzgadīgos augus, atdalot bojātos zarus un slimību apdraudētos augus, piemēram, dārza peonijas, melisas un augstos flokšus. Iztukšojiet ūdeni no šļūtenēm un smidzinātājiem, notīriet un uzasiniet darbarīkus.

Lasi vēli: Kā pareizi mazgāt un kopš auduma žalūzijas mājas apstākļos

Sīpolu stādīšana un uzglabāšana

Ļoti svarīga ir rudens sīpolu stādīšana un uzglabāšana. Izrociet un uzglabājiet maigos sīpolus un bumbuļus, piemēram, dālijas un gladiolas.

Rožu kopšana

Ja ziemas temperatūra jūsu reģionā noslīd zem 0 grādu atzīmes, rozes jāaizsargā. Rūpīgi apgrieziet rozes, pēc tam ap saknēm uzklājiet 20-30 cm mulčas kārtu.  Agrā pavasarī šo mulču noņemiet.

Siltumu mīlošu augu ietīšana

Ziemas aukstumu bieži izraisa vējš, kas aiznes mitrumu. Aptiniet augus atsevišķi ar lupatu vai uzstādiet lupatu sietus, lai pasargātu tos no bargiem ziemas vējiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment